Räddningsarbetet fortsätter, men under måndagen hittades bara döda kroppar. Det gör att det finns mycket lite hopp om att hitta överlevande, uppger räddningsarbetare.

En talesperson för kommunförvaltningen i Hpakant, platsen för skredets epicentrum, uppger att 113 personer hittills har konstaterats döda och enligt medieuppgifter så saknas fortfarande ett stort antal personer efter katastrofen.

Området är känt för sin lukrativa utvinning av mineralen jade och majoriteten av de omkomna tros vara kringresande arbetare som går igenom de högar med avfall som är kvar efter gruvföretagen i hopp om att hitta rester av jade.

I oktober publicerades en rapport om jadeindustrin i Burma av organisationen Global Witness som beräknade att värdet av produktionen var omkring 31 miljarder dollar år 2014, vilket ungefär motsvarar 270 miljarder kronor.

Olyckan skedde knappt två veckor efter parlamentsvalet där Aung San Suu Kyi och hennes parti NLD fick absolut majoritet, men hittills finns inga uppgifter om att jadeindustrin kommer att påverkas av maktskiftet.