Det öppna brevet är adresserat till president Barack Obama, försvarsminister Ashton Carter och CIA-chefen John Brennan. De fyra tidigare drönaroperatörerna med sammanlagt 20 års erfarenhet säger att de deltagit i dödande av oskyldiga civila och att de drabbats av posttraumatisk stress.

"Vi kom till insikt om att de oskyldiga civila vi dödade bara eldade på de hatiska känslor som driver fram terrorism" och rörelser som Islamiska staten, skriver de.

Tidningen The Guardian publicerade intervjuer med Brandon Bryant, Cian Westermoreland, Stephen Lewis och Michael Haas i torsdags.

Bryant säger att när han lämnade tjänstgöringen fick han ett kuvert med ett rapportkort om hur många han dödat med hjälp av drönare: 1 626 personer.

"Den här regeringen och dess föregångare har byggt ett drönarprogram som är en av de mest förödande drivkrafterna för terrorism och destabilisering runtom i världen", skriver männen.

Sedan Obama tillträdde 2009 har drönarprogrammet utvidgats med fler attacker i Mellanöstern och Centralasien än under president George W Bushs tid.