Fakta: Detta har hänt

Den 28 maj 2015 hittades ett äldre par döda efter en villabrand i Norrahammar, nära Jönköping. De hade misshandlats svårt före branden.

Den 8 juni anhölls den nu 52-årige Zoran Radovanovic, misstänkt för att ha mördat paret och anlagt branden.

Polisen fann en koppling mellan Radovanovic och ett annat par, som hittats döda i mars när deras sommarstuga brunnit ner på Hökensås. Han arbetade som kapitalförvaltare och var personlig bekant till båda paren.

Radovanovic åtalades för två fall av dubbelmord och grov mordbrand, samt grova bedrägerier på nästan sex miljoner kronor mot 17 personer.

Jönköpings tingsrätt fann honom skyldig på alla punkter och dömde till livstids fängelse.

Radovanovic överklagade domens del om Hökensås, där han nekar till brottet. I det fallet har varken brand- eller dödsorsak kunnat fastställas.

Den 52-årige kapitalförvaltaren Zoran Radovanovic har erkänt att han mördade ett äldre par i Norrahammar och tände eld på deras villa. Däremot nekar han till motsvarande dåd mot ett äldre par i en sommarstuga på Hökensås, som hovrättens rättegång handlat om.

Åklagarna anser att Radovanovic hade ekonomiska motiv för bägge dubbelmorden. De fick medhåll av Jönköpings tingsrätt, som i januari dömde 52-åringen till livstids fängelse.

I hovrätten har Radovanovic inte sagt någonting före sista dagen. Men när juristerna hållit sina sista anföranden, fick han ordet och gav sin syn, uppger P4 Jönköping.

52-åringen hävdade att hans ekonomi inte varit så dålig som åklagarna påstår, och att vissa uppgifter i vittnesmål inte stämmer. Dessutom antydde han att han blivit utsatt för utpressning.

Men efter en halvtimme ansåg hovrättens ordförande att den åtalade fått nog med tid på sig, särskilt med tanke på att hans advokat Leif Silbersky redan hållit ett långt slutanförande, och avbröt honom.

Domen kommer om tre veckor.