Topp & stopp!

Metro gillar
Skärmen . 15 tum av superskärmen som redan förgyllt tillvaron för Iphone- och Ipadanvändare. Synd att inte alla program och internet är anpassat för så fantastisk upplösning. Än.

Metro ogillar
Storleken. Jag förstår att Apple vill utrusta sin största bärbara med retinaskärmen. Men för en normal användare är 15 tum för mycket att kånka runt på.

In i minsta detalj

Macbook Pro

  • Pris. Från 21 495 kronor.
  • Mått. 18 x 358,9 x 247,1
  • Vikt. 2,02 kg
  • Skärm. 15 tum, 2 880 x 1 800 pixlar.
  • Anslutningar. 2 thunderbolt, 2 usb, 3.0, hdmi, hörlurar, sd-kort.

Okej, vad behöver jag veta?
Att detta är Apples absoluta toppmodell bland bärbara datorer: en Macbook Pro med företagets patenterade retinaskärm.

Och vad är det då?
Du har säkert sett skärmen på Iphone 4 och Ipad redan. Upplösningen är enligt Apple så hög, här 220 pixlar per tum, att ögat inte kan urskilja varje enskild pixel.

Vad ska jag med det till?
Utöver att det är ”fräckt”, så är den skarpa skärmen ett bra verktyg för fotografer på språng. Men även dataspelare kommer att älska skärmen när programvaran kommer i kapp.

Är det bara skärmen som är något att ha då?
Att datorn också är extremt tunn och väldigt lätt är naturligtvis ett stort plus. Men den blir aldrig lika bärbar som Macbook Air. Macbook Pro är en dator för proffs, och som sådan gör den nog ingen besviken.

Det finns inga minus?
Att retinaskärmen bara finns i 15 tum, att datorn kostar en hel del, att det ännu inte finns så många program med stöd för skärmen. 

I en mening?
Bärbar med superskärm för den med tjock plånbok.