Det blir inget Sverigebesök för det amerikanska rockbandet Eagles of Death Metal, som skulle ha spelat i Stockholm den 25 november. Konsertarrangören Nous Productions bekräftar för nyhetsbyrån AFP att bandet avbryter sin pågående turné.

Det var Eagles of Death Metal som spelade på konserthuset Le Bataclan i Paris på fredagskvällen – konserten som blev ett gisslandrama som tog över 80 människors liv. Bandmedlemmarna klarade sig alla oskadda, men på lördagseftermiddagen identifierades medarbetaren Nick Alexander – som ansvarade för merchandiseförsäljning – bland dödsoffren.

Bandet ska enligt uppgift ha spelat i en dryg timme när attacken kom.

– Julian ringde och berättade att han är i säkerhet. Alla i bandet lyckades ta sig av scenen, säger trummisen Julian Dorios hustru till Washington Post.

"Så meningslöst"

Även de två medlemmarna i förbandet White Miles skriver på sin Facebook-sida att de klarade sig undan attacken oskadda.

Hårdrocksstjärnan Mikkey Dee, svensk trummis i Motörhead, skulle ha gått på den aktuella konserten, men ställde in i sista stund.

– Jag är inte rädd, man känner sig sjuk över det som hänt. Inte i chock men det är helt otroligt det som hänt, så meningslöst, säger han till Sveriges Radio.

Flera gånger i Sverige

Eagles of Death Metal bildades 1998 av Queens of the Stone Age-medlemmen Josh Homme och kompisen Jesse Hughes. De är de enda stadigvarande medlemmarna i bandet, som albumdebuterade med "Peace, love, death metal" 2004.

Bandet, som spelat i Sverige flera gånger, var ute på en Europaturné för att marknadsföra sin nya skiva "Zipper down", deras första på sju år.

Över hela världen visar nu kända nöjesprofiler sitt stöd för både bandet, Frankrike och offren. Madonna, Justin Bieber och Britney Spears finns bland dem som uttrycker sin chock och bestörtning på sociala medier.

Även det irländska rockbandet U2 har skjutit upp sin planerade konsert i Paris på lördagskvällen till ett senare tillfälle.