Den så kallade Vulkanpizzan väckte stor uppmärksamhet när den lanserades av pizzerian Nya gul & blå i Piteå i juli. Men Kroppskärrs pizzeria i Karlstad tog konceptet ett steg längre när de i augusti lanserade sin så kallade Nutellapizza med hallon, jordgubbar och godis.

Kroppskärrs pizzeria och ägaren Metin Kizil har nu släppt ännu en minst sagt ovanlig pizza som går under namnet fruktcocktailpizza.

Privat

Foto:

– Vi har många kunder som rekommenderar olika koncept för oss och en kund frågade om vi kunde göra en nutellapizza med frukt. Så då gjorde vi det, säger Metin Kizil.

► LÄS MER: Sveriges bästa pizzeria finns i Falköping

Pizzan innehåller förutom ost, deg och tomatsås päron, ananas vindruvor, körsbär, banan, jordgubbar och kiwi. Det låter kanske vid första anblick inte särskilt aptitligt, men Metin Kizil menar att pizzan trots allt är ganska god.

– Hela personalen och jag testar alla nya pizzor. Och smakar den illa så gör vi den inte. Men det är ganska gott med blandningen av ost, tomatsås och frukt som gör att det smakar både sött och salt. Och kunderna kommer in, käkar och är nöjda, säger han.

► LÄS MER: Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet