På Möllans Café i Sjöbo serveras från och med i går, onsdag, lussesemlan – en vanlig lussebulle med traditionell semmelfyllning: grädde och mandelmassa. 

►LÄS MER: Här är den nya semmel-wrappen – som du kan äta i farten

Bakom kreationen står bagaren Corinne Persson, 26. 

– Jag satt och tänkte lite på vad vi kunde på sälja nu till jul som var lite roligt. Och lussebullen påminner ju mycket om en vanlig vetebulle då kan man lika gärna göra en semla av den, säger hon till Metro. 

Corinne började googla runt och insåg snabbt att andra bagerier runtom i landet och privatersoner redan gjort detta. 

– Då provar vi härnere också, kan de så kan vi, resonerade hon. 

►LÄS MER: Här är nästa semla – burgersemlan

Hittills har försäljningen gått över förväntan.

– Den har redan blivit en snackis i byn, många tycker det är lite spännande. I går sålde vi 150 stycken och i dag har vi sålt 100 stycken semlor, säger Corinne. 

Lussesemlan kommer att säljas framtill jul och i mellandagarna återgår de till den ”vanliga” semlan.