Peter Sohlén: – Det är lite absurt – unga har inget kapital, de måste ha föräldrar som stöttar med kapital för att kunna köpa bostad. I dag finns för få hyresrätter, det måste vara billigare att bygga så att man också kan hyra ut billigare. Jag tycker man ska bygga några skyskrapor med smålägenheter så att unga får någonstans att bo.

Elisabeth Ström: – Det är en fruktansvärd bostadssituation. Jag har barn, min dotter ställde vi i kö samma dag som hon fyllde 18, det måste man ju göra nu för tiden, och hon fick precis lägenhet nu efter sju år i kön. Jag tycker det är fel att de stackare som är bostadslösa ska stå i samma kö som dem som redan har en lägenhet. Kunde man inte dela upp kön?

Tigist Kassahun: – Jag har stått fem år i kön, och letat och letat länge, jag är så trött på att leta lägenhet nu. Jag och mina två barn måste flytta, de säger att vi måste flytta om femton dagar för jag har bara ett andrahandskontrakt. Men jag får ingen lägenhet här, vad ska jag göra?

Jan Eriksson: – Jag tar vilken lägenhet som helst, men jag får ingen. Och kolla på hyrorna, vilken pensionär har råd med det? Fantasipriser! Vilka bor överallt, till sådana här höga hyror?

– Det blir mycket flytta runt, jag hyr in mig i andra hand och på olika pensionat.