Som vid många andra kvarglömda-barn-i-varma-bilar-olyckor trodde mamman i Texas att hon redan lämnat sin son på dagis uppger polisen i Dayton enligt  CNN.

Kvinnan gick till jobbet och enligt polisrapporten upptäcktes det tragiska missödet inte förrän kvinnan kom till förskolan för att hämta sin son. Han satt då livlös kvar i bilbarnstolen efter att hans hjärta stannat på grund av värmen.

► LÄS MER: Så här ska du göra om du ser ett djur eller ett barn i en varm bil

Olyckan inträffade nu i veckan och efter att flera barn mist livet på samma sätt har ett lagförslag kallat ”Hot cars act of 2016” lämnats in. I lagförslaget föreslår kongressledamöterna Tim Ryan, Jan Schakowsky och Pete King att biltillverkare måste ta tag i problemet med kvarglömda barn och utrusta bilar med någon form av varningssystem.

– Vårt samhälle är så stressigt i dag, det är så mycket som pågår medan föräldrar kör hit och dit” säger kongressledamoten Tim Ryan som stödjer lagförslaget till CNN.

► LÄS MER: Test: Så snabbt blir det varmt i en bil i solen

Enligt David Diamond psykologen och neuroforskare vid Univeristy of South Florida måste föräldrar få en påminnelse om att barnen befinner sig i baksätet. Detta på grund av stress och sömnbrist vilket kan få föräldrar att återgå till gamla vanor och glömma bort att lämna barnet på dagis säger han till CNN.