På en hemsida med adressen Melodifestivalen09.com utger sig företaget Ticketbrokers för att sälja biljetter till Melodifestivalen. Men det biljettpris som anges på sajten är upp till fyra gånger högre än de är på till exempel Ticnet.

För att köpa biljetterna måste man förstås fylla i sina kort- och personuppgifter på sajten, något som Anders Nyman på Cint, Sveriges största oberoende konsumentsajt, varnar för.
– Det finns en solklar koppling mellan hemsidan melodifestivalen09.com och domänskojare och bedrägerier mot privatpersoner. Detta är bara den senaste bluffen i raden, säger han till tidningen Göteborgs-Posten.

Enligt Nyman ägs domännamnet melodifestivalen09.com av ett företag som är registrerat i Hongkong. Kontaktperson till företaget i Hongkong har kopplingar till flera olika domänbedragare, bland andra Svenska It-registret, som lurat företag att betala för att registrera domännamn.

SVT:s jurister arbetade på onsdagen för att få ägarna till domännamnet att stänga ner sidan.
– De använder våra bilder, logga och vårt namn som är varumärkesskyddatsäger, säger Ronnie Lans, projektledare för Melodifestivalen till Göteborgs-Posten.