USA:s blivande president ger nu Storbritannien råd om vem som ska representera landet i Washington.

"Många skulle vilja se Nigel Farage som Storbritanniens ambassadör i USA. Han skulle göra ett jättebra jobb", skriver Donald Trump på Twitter. För lite mer än en vecka sedan träffades den nyvalde presidenten och den omstridde förgrundsgestalten för det högerpopulistiska Ukip-partiet hemma hos Donald Trump i New York.

Efter Trumps tweet meddelar en talesperson för Theresa May att tjänsten som ambassadör i USA inte är ledig, skriver Reuters.

Nigel Farage själv säger till Press Association att han blir glad över vara påtänkt, rapporterar The Telegraph.

– Jag är väldigt smickrad över kommentaren och jag har sagt sedan jag mötte den tillträdande presidenten att jag skulle göra allt jag kan för att förbättra relationen mellan våra båda länder, säger han.

Farage var den förste brittiske politikern som träffade Trump efter valvinsten och efteråt sade han till BBC att han är villig att hjälpa premiärminister Theresa May att stärka banden mellan Storbritannien och USA. Detta avfärdades av en talesperson för Theresa May med orden: "Den tillträdande presidenten talade om att ha samma nära relation som Reagan och Thatcher hade. Vad jag minns fanns det ingen tredje person i den relationen".