Fakta: De utpekade bröderna

Ibrahim El Bakraoui, 30 år.

En av självmordsbombarna på Bryssels internationella flygplats Zaventem.

Identifierad som den man som syns i mitten på övervakningsbilder från flygplatsen.

Utvisades förra året från Turkiet, som varnade Belgien för att han var potentiell terrorist.

Khalid El Bakraoui, 27 år.

Genomförde självmordsdådet på ett tåg vid tunnelbanestationen Maalbeek.

Uppges ha kopplingar till en lägenhet i Charleroi i södra Belgien, varifrån attentatsmännen ska ha utgått vid Parisattackerna i november.

En rad misstag som Belgiens säkerhets- och underrättelsetjänster begått har avslöjats efter attackerna som dödade 32 människor och skadade hundratals förra veckan. Men nu flyttas fokus även till grannlandet.

I tisdags tvingades Nederländernas inrikesminister Ard van der Steur korrigera sin information till parlamentet om underrättelser som erhållits om Ibrahim och Khalid El Bakraoui.

På onsdagen var det dags igen – till skillnad från vad van der Steur tidigare uppgett var det inte FBI utan New York-polisen som varnade Nederländernas ambassad i Washington om bröderna.

Reagerade inte

Nu vill parlamentet veta varför underrättelsetjänsten inte reagerade på uppgifterna som erhölls den 16 mars om att Ibrahim efterspanades av Belgien för "hans kriminella bakgrund", medan Khalid var efterlyst för "terrorism, extremism och rekrytering", rapporterar Reuters.

Enligt van der Steur var Ibrahim inte internationellt efterlyst när han sattes på ett flyg från Turkiet till Amsterdam den 14 juli 2015. Han bröt mot reglerna för villkorlig frigivning i Belgien och undgick ett möjligt gripande genom att be om att bli utvisad till närmaste grannland. Khalid hade varit försvunnen sedan oktober.

"Gjorde allt"

Under en utfrågning i parlamentet i tisdags kväll sade van der Steur att Nederländerna "gjort allt som kunde göras" med den information som erhållits. Belgiens federala polis tillbakavisade hans påstående om att Nederländerna delat med sig av informationen den 17 mars.

Turkiet anklagade förra veckan Belgien för att ha struntat i vilken uppenbar fara Ibrahim El Bakraoui utgjorde, när han greps vid den syriska gränsen och deporterades till Nederländerna.