Fakta: Terrordåden i Bryssel

Vid åttatiden på morgonen den 22 mars exploderade en bomb vid incheckningsdiskarna i avgångsterminalen på Bryssels internationella flygplats Zaventem. Strax därefter skakade en andra explosion flygplatsen.

Drygt en timme senare skedde en explosion på ett tåg vid tunnelbanestationen Maalbeek, som ligger alldeles intill EU-kommissionens högkvarter.

Minst 32 människor dödades och omkring 300 skadades i de båda attackerna, som extremistgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig, och som utfördes av självmordsbombare.

Källa: AFP, Reuters

Videoklippet med bilder från olika övervakningskameror visar terroristens väg till fots från flygplatsen in mot Bryssels centrum. På vägen dumpar han sin jacka som beskrivs som ljus med huva och mörkt foder och bär sedan en ljusblå skjorta med mörka områden. Jackan är särskilt intressant för polisen.

Den sista kameran fångade upp mannen nästan en timme efter dådet. Han har då fortfarande sin mörka hatt på sig, rapporterar Reuters.

Polisen uppmanar personer som kan ha sett mannen, eller som har hittat eller sett jackan, att kontakta dem.

– Vi är särskilt intresserade av att komma i kontakt med någon som kan ha filmat, eller tror sig ha fotograferat den misstänkte, säger åklagaren Eric Van der Sypt på en presskonferens, enligt AFP.

Den 22 mars dog 32 människor när medlemmar av jihadistgruppen Islamiska staten (IS) genomförde självmordsattacker i Bryssel tunnelbana och flygplats. Fyra angripare tros ligga bakom attentatet.