Fakta: Misstänkta gärningsmän

Sju terrorister dog i attentaten i Paris. Sex av dem detonerade sina bombvästar och den sjunde blev skjuten av polis. Dessa har hittills och identifierats:

Ismail Omar Mostefai, 29 år, utlöste sin bombväst vid konserthallen Bataclan, där 89 människor dog. Flera släktingar till honom har gripits av polis.

Bilal Hadfi, född 1995, utlöste sin bombväst vid Stade de France. Ska ha stridit för Islamiska staten i Syrien.

Brahim Abdeslam, född 1984, utlöste sin bombväst vid café Comptoir Voltaire på Boulevard Voltaire. Fransk medborgare men bosatt i Belgien.

Samy Amimour, 28 år. Enligt åklagare inblandad i massakern vid Bataclan. Var känd av den franska underrättelsetjänsten sedan tidigare och utreddes 2012 misstänkt för terrorplaner.

Ahmad al-Mohammad, är hittills bara identifierad utifrån det syriska pass han bar. Myndigheterna har dock ännu inte verifierat om id-handlingen är äkta.

Samtidigt är Salah Abdeslam, bror till Brahim Abdeslam, internationellt efterlyst av belgisk polis och fransk polis har gått ut med namn och bild på honom. Han är född i Belgien men ska vara fransk medborgare och uppges vara farlig.

Källor: Åklagarmyndigheten i Frankrike, Washington Post och BBC

Polisen i Aachen i västra Tyskland uppger att man gripit totalt fem personer i närheten av den belgiska gränsen under tisdagen, efter ett tips relaterat till terrorattackerna i Paris. Två kvinnor och en man, samtliga utländska medborgare, greps på morgonen i byn Alsdorf i närheten av Aachen i västra Tyskland, enligt polisen. Senare greps ytterligare två misstänkta i samma by.

Polisen har inte gått ut med deras identitet och är inte säkra på om personerna har kopplingar till Parisattackerna, rapporterar Reuters.

Jakten fortsätter

I jakten på inblandade i dåden har fransk polis genomfört en rad nya tillslag. På tisdagen hittades en bil som hyrts av den misstänkte åttonde attentatsmannen, Salah Abdeslam, och som kan ha använts i terrorförberedelserna i norra Paris, uppger poliskällor för AFP.

Abdeslam tog sig över den franska gränsen till Belgien efter fredagens attacker. På måndagen genomfördes en omfattande men fruktlös polisinsats i Brysselstadsdelen Molenbeek i sökandet efter honom.

Två personer som hålls häktade i Belgien misstänks ha hämtat honom med en bil efter attackerna, enligt belgiska La Libre Belgique. Männen ska även vara misstänkta för att ha tillverkat de bomber som användes vid dåden.

Källor nära polisutredningen uppger för AFP att det är en fransman, vid namn Fabien Clain, som ligger bakom ljudinspelningen av ett uttalande från Islamiska staten (IS) där gruppen tar på sig Parisattackerna. 35-åringen beskrivs som en veteran i radikala islamistiska kretsar i den franska staden Toulouse.

Stärker säkerhet

I spåren av terrordåden planerar den franska regeringen att förstärka polisen och domstolsväsendet med 8 500 nyanställningar. Premiärminister Manuel Valls varnar för att man därmed kommer bli tvungen att överskrida det utgiftstak som satts i överenskommelse med EU.

– Vi måste göra det här och Europa bör förstå det, säger Valls, enligt AFP.

Den franska miljö- och transportministern Ségolène Royal har samtidigt bett det franska järnvägsföretaget SNCF att se över om det går att införa säkerhetskontroller liknande dem som finns på flygplatser vid tågstationer i landet.

Även Belgien förstärker säkerheten. 300 extra soldater ska sättas in för att hjälpa polisen med att patrullera gatorna i flera städer, rapporterar Reuters.

Ber om EU-stöd

Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian bad på tisdagen sina ministerkollegor i EU om hjälp med landets militäroperationer i utlandet, liksom stöd i kampen mot extremiströrelsen IS i Syrien och Irak.

Le Drian åberopade artikel 42.7 i EU-avtalen som stadgar medlemsländernas skyldighet att bistå ett annat medlemsland under attack, en begäran som godkänts av samtliga 28 medlemsländer.

Den franske presidenten François Hollande har även träffat USA:s utrikesminister John Kerry för att diskutera hur de kan stärka ländernas militära samarbete mot IS.

– Vi kom överens om att utbyta mer information och är övertygade om att inom loppet av några veckor så kommer Daesh (IS) att känna ett större tryck, sade Kerry efter mötet, enligt Reuters.