22-åriga Burhan Wani var rebelledare i Kashmirs största rebellgrupp Hizbul Mujahideen och dödades av statliga styrkor under en skottlossning. Gruppen har under decennier slagits för självständighet och enligt vittnen samlades tiotusentals människor och sjöng slagord för självständighet i samband med begravningen i lördags.

Utöver de 23 döda har runt 300 personer, varav nästan 100 poliser, skadats i demonstrationerna under helgen, som fortsatt trots utegångsförbud i stora delar av regionen.

Delstatsregeringen har manat till lugn och stängt ner nätverk för internet och mobiltelefoni, som ett steg i att försöka stoppa spridningen av protesterna.

Kashmir har varit splittrat mellan indiska och pakistanska rivaler sedan Storbritannien drog sig tillbaka 1947, men har de senaste åren varit mindre våldsamt, efter att en stor mängd militära styrkor placerats i regionen. Den senaste tidens militanta attacker har återigen fått unga människor – som ogillar den militära närvaron – att gå ut på gatorna.