Minst två personer greps i Chicago efter att demonstranter började plocka ned lampor från en julgran, rapporterar amerikanska medier.

Det var i tisdags som stadens myndigheter släppte ett filmklipp av hur den svarte 17-årige Laquan McDonald förra hösten skjuts med totalt 16 skott av en polisman. Trots att polisen åtalats för mord, vilket är i det närmast unikt efter en sådan händelse, fick publiceringen känslorna att svalla.

Också USA:s president Barack Obama har sett klippet, som släpptes efter att en lokaltidning begärde ut videoupptagningar från flera polisbilar. "Som många andra amerikaner blev jag mycket upprörd", skrev han efteråt på Facebook.

I New York greps sex demonstranter, enligt lokala tv-kanalen WCBS, sedan de gått in i ett köpcentrum och försökt blockera en vägtunnel. Förutom det misstänkta mordet på 17-åringen ville de uppmärksamma ett skottdrama i Minneapolis i måndags kväll.

Där misstänks fyra män för att ha skjutit och sårat fem personer som deltog i en manifestation under parollen "Black lives matter".