Tjugotre minuter efter start försvann flygplanet, en Airbus A-321 på väg mot S:t Petersburg i Ryssland. Planet hade kraschat i Hassana, söder om Arish i Sinaiöknen. Samtliga 224 personer ombord, varav 17 barn, omkom.

Exakt vad som orsakade kraschen är ännu inte klarlagt, här är vad vi vet hittills:

Var det en bomb?

Dagarna efter kraschen har fler och fler sällat sig till teorin om att det är en bomb som gjort att planet kraschade. Storbritanniens premiärminister David Cameron sade i torsdags att det är mer troligt än inte att det var en bomb som orsakade olyckan. Även Barack Obama lutar åt den hypotesen.

Undersökningar av planets svarta lådor har visat att det registrerats ett ljud under den sista sekunden av inspelningen. Källor inom utredningen av flygkraschen har sagt att allt var helt normalt fram tills att lådorna helt slutade fungera omkring 24 minuter efter start, och att "detta tyder på en mycket plötslig explosiv tryckförändring".

På söndagen kom uppgifter om att de egyptiska haveriutredarna är till 90 procent säkra på att explosionen som hörs i inspelningen från svarta lådan var en bomb, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Det har också rapporteras att en amerikansk satellit registrerat en plötslig värmeutveckling innan planet kraschade, skriver The Telegraph.

Om det är en bomb, vilka är skyldiga?

Anhängare till extremistgruppen IS säger sig ha orsakat kraschen. Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi avfärdade dock detta, tidigare i veckan.

– När det kommer propaganda om att det kraschade på grund av IS, så är det ett försök att skada stabiliteten och säkerheten i Egypten, sa al-Sisi till BBC.

Amerikanska och brittiska underrättelsetjänster ska ha snappat upp meddelanden mellan ledare i IS-ledare i Raqqa i Syrien och personer på Sinaihalvön som varnade för att "något stort" skulle hända i området innan flygkraschen inträffade.

Det ska också ha förekommit samtal där personer skrutit om hur de tagit ner ett plan och en anonym amerikansk tjänsteman har sagt till NBC att det var tydligt att personerna firade. Ingen av dessa uppgifter är bekräftade.

Hur kan en bomb ha tagits ombord?

IS har inte sagt något om hur dådet gått till, om organisationen nu är inblandad. Abu Osama al-Masiri, talesperson för en Sinai-baserad terrorgrupp kopplad till IS, har sagt att metoden kommer avslöjas "vid en tidpunkt som vi väljer", skriver The Telegraph.

Enligt tidningen är huvudteorin hos flera underrättelsetjänster att något explosivt har placerats bland bagaget strax före start. Bomben kan ha lagts inuti en resväska eller bland bagaget av någon anställd vid bagagehanteringen.

Brittiska regeringskällor har sagt till tidningen att en annan teori är att en eventuell bomb kan ha smugglats ombord bland maten som skulle serveras passagerarna.