18 av de 24 flyktingar som kom till Sundsvalls centralstation från Ljungbyhed på lördagen åkte på söndag kväll till ett asylboende i Viskan, runt fem mil utanför staden. De övriga, bland dem ett äldre par, köpte tågbiljetter till Malmö.

Stämningen ombord på bussen var okej, enligt Marlene Westberg från Migrationsverket som följde med till Viskan i en bil.

– Det gick bra, de är installerade nu, säger hon till TT vid 18.30-tiden.

Flyktingarna, som enligt Migrationsverket kommer från Syrien och Irak, skulle ursprungligen till asylboendena i Viskan och Åstön, runt fyra mil utanför Sundsvall. Några klev av bussen redan på lördagen men de andra stannade kvar och ville åka tillbaka till Malmö eller ha annat boende.

Bristande information från Migrationsverket om destinationen tros vara en orsak till att flyktingarna inte vill kliva av fordonet från början.

– Troligen är det där som det brister. Det är många bussar som avgår från Malmö just nu och det kan vara så att de inte fått information. Det är något Migrationsverket måste jobba med, säger Johanna Uhr, presskommunikatör på verket, till TT.