– Det är omöjligt att FN:s generalsekreterare inte träffar Nordkoreas ledare när han besöker landet, säger en FN-källa till den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Sydkoreas utrikesdepartement kunde inte bekräfta uppgifterna och från FN-högkvarteret finns inga omedelbara kommentarer.

Sydkoreanen Ban hade planerat ett besök i Nordkorea tidigare i år, men Pyongyang ställde in i sista minuten, utan någon förklaring. Nordkorea är under hårda sanktioner till följd av landets kärnvapenprogram, som tros bli en huvudfråga när de två ledarna träffas, bedömer en Nordkoreaexpert i Sydkorea.

Två tjänstgörande FN-chefer har tidigare besökt Nordkorea. Kurt Waldheim var där 1979 och 1981 medan Boutros Boutros-Ghali var där 1993.

Ban var Sydkoreas utrikesminister 2004-2006, en period som präglades av intensiva multinationella förhandlingar om Nordkoreas kärnvapenprogram. Samtalen ledde till ett avtal 2005, vilket senare har havererat. Nordkorea är föremål för olika FN-sanktioner som en följd av kärnprovsprängningar och robottester.