FN:s expertgrupp

FN har tillsatt en expertgrupp som granskar Frankrikes undantagslagar

David Kaye, specialist på yttrandefrihet

Maina Kiai, expert på mötesfrihet

Michel Forst, granskar omständigheter för dem sin arbetar med mänskliga rättigheter

Ben Emmerson, expert på mänskliga rättigheter och antiterrorinsatser

Joseph Cannataci, granskar kränkningar av privatlivets helgd.

FN:s expertgrupp består av fem personer med inriktning på yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. I ett uttalande på tisdagen varnar gruppen för "överdrivna och oproportionerliga" inskränkningar i allmänna rättigheter.

Gruppen uppmanar regeringen i Paris att "inte förlänga undantagstillståndet efter 26 februari 2016". Dessutom kritiseras Frankrike för "brist på tydlighet och exakthet i flera delar av undantagstillståndet och i övervakningslagarna". Kritiken rör inskränkningar i yttrandefrihet, mötesfrihetsamt kränkningar av privatlivets helgd.

Frankrikes parlament meddelar att den ska tillsätta en kommission för att utreda hur regeringen hanterade fjolårets terrorattacker i landet. Utredningen, som ska utreda "de resurser som staten fördelade till arbetet mot terrorism" efter attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo den 7 januari 2015, ska snart påbörjas, enligt det konservativa republikanska partiets ledare Christian Jacob.

Konsultbolaget MKG Group uppger att franska hotellägare har gått miste om 270 miljoner euro i intäkter sedan terrorattackerna. Turistmålet Eiffeltornet har också upplevt en minskning av antalet besökare.