Fakta: Valrörelsen i USA

26 september: Den första debatten mellan Demokraternas Hillary Clinton och Republikanernas Donald Trump i Hempstead i New York.

4 oktober: Debatt mellan de båda vicepresidentkandidaterna, Clintons Tim Kaine och Trumps Mike Pence i Farmville i Virginia.

9 oktober: Andra debatten mellan Clinton och Trump i Saint Louis i Missouri.

19 oktober: Tredje och sista debatten i Las Vegas i Nevada.

8 november: Presidentval, kongressval samt en rad lokala val.

20 januari 2017: USA:s 45:e president tillträder.

Den glänsande FN-skrapan och stats- och regeringschefer från världens alla hörn. Platsen är utmärkt för den som vill knyta kontakter och framstå som statsmannalik. För den tidigare utrikesministern Hillary Clinton är FN-veckan och den allmänna debatten i generalförsamlingen dock inget nytt. Men den är en möjlighet att leda bort fokus från den uppmärksammade lunginflammation hon tampats med.

Clintons stab uppger för webbtidningen Politico att presidentkandidaten bland annat ska träffa Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi och Ukrainas president Petro Porosjenko.

Näsknäpp

Det sistnämnda kan ses som en näsknäpp gentemot Rysslands president Vladimir Putin, som av väst anklagas för att ha invaderat Ukraina och som Clinton lovat att vara tuff emot. Det kan också ses som en pik gentemot Donald Trump, som uttryckt beundran för Putin och sagt sig vilja att samarbeta med den ryske ledaren. Putin själv uppges dock skippa FN-veckan i år.

Trump kommer precis som Clinton att möta den egyptiske presidenten al-Sisi på måndagen. Presidentkandidatens enda tidigare möte med en statschef, blixtträffen med Mexikos president Enrique Peña Nieto häromveckan, föll inte i god jord – Trump och Nieto hade olika syn på vad som sades vid mötet, och i Mexiko har många protesterat mot att presidenten tog emot Trump.

Powell kritisk

Situationen blev inte bättre av att amerikanska medier nyligen rapporterade att partikamraten och exutrikesministern Colin Powell i läckt epost kritiserat Trump och beskrivit honom som "internationell paria".