Även USA:s utrikesminister John Kerry och hans ryska kollega Sergej Lavrov verkade nöjda.

– Jag har haft bilaterala möten i dag och jag har känslan av att det finns en växande förståelse för behovet av att bilda en effektiv internationell koalition för att bekämpa Islamiska staten (IS), sade Lavrov på en presskonferens.

Mötet slog fast två datum i en tidtabell för Syrien: inom sex månader ska parterna i Syrien ha enats om att bilda en bred övergångsregering och inom 18 månader ska val hållas.

Omfattas inte

Enligt Kerry kommer IS och al-Nusra-fronten, en al-Qaida-förgrening, inte att omfattas av en vapenvila i Syrien.

Kerry sade att han fått veta att Syriens president Bashar al-Assad har planer på att delta i förhandlingar som en del av politisk lösning för Syrien.

– ... han är redo att vara seriös, redo att sända en delegation, redo att delta i en verklig förhandling.

Saudiarabien kan acceptera en politisk process som innebär att al-Assad försvinner, i annat fall kommer stödet till oppositionen för att störta honom med våld att fortsätta.

Annat fokus

Parisattackerna väntas förskjuta fokus i kampen mot Islamiska staten (IS).

Värden för mötet, Österrikes utrikesminister Sebastian Kurz, var övertygad om att fredagskvällens terroristattacker i Paris skulle påverka mötesatmosfären.

– Ett av syftena med Wien-mötet är att konkret ta reda på hur vi kan stärka den internationella samordningen i kampen mot Daesh, sade Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius enligt Reuters.

Daesh, Isis och Isil är alla förkortningar som används för IS.