Det finns inga planer på att stryka den skrivelse som slår fast att Turkiet ska vara sekulärt. Det säger Mustafa Sentop, ordföranden för den kommission som arbetar med att ta fram ett nytt förslag till grundlag.

Sentop gör sitt uttalande efter att talmannen i det turkiska parlamentet, Ismail Kahraman, sagt att han vill att landet ska få en religiös konstitution, enligt ett videoklipp från ett möte i går som turkiska medier publicerat.

Kahraman, som tillhör det styrande islamistiska AK-partiet, övervakar i egenskap av talman arbetet med att ta fram ett utkast till en ny konstitution. AK-partiet vill ersätta den nuvarande konstitutionen som härstammar från tiden efter militärkuppen 1980, för att bland annat ge presidenten verkställande makt, i motsats till det nuvarande parlamentariska systemet. Planerna har mött hårt motstånd från oppositionen och omvärlden.

Det största oppositionspartiet CHP kritiserar Kahramans uttalande: "Sekularism finns till för att säkerställa att alla har religionsfrihet", skriver partiledaren Kemal Kilicdaroglu i en tweet.