Fakta: Vill införa kalifat

Enligt Global Terrorism Index, en rapport som tas fram av USA-baserade Institute for Economics and Peace, har den sunniextremistiska gruppen Boko Haram blivit "den mest dödliga terroristgruppen i världen". Tusentals människor har dödats och miljoner är på flykt.

Gruppen tog upp vapen mot Nigerias regering 2009 med målet är att införa en islamisk stat. Men den är även verksam i Tchad, Niger och norra Kamerun. Enligt Amnesty har Boko Haram kring 15 000 medlemmar.

Namnet Boko Haram betyder ungefär "västerländsk utbildning är förbjuden" på språket hausa. Gruppen kallar sig dock självt ibland för Islamiska statens västafrikanska provins (Iswap). Gruppens ledare Abubakar Shekau svor trohet till terrorrörelsen Islamiska staten i fjol.

Boko Haram förlitar sig i allt större utsträckning på barn. Inte sällan tvingas små flickor agera självmordsbombare eftersom de lätt passerar obemärkt förbi på offentliga platser, exempelvis marknader.

276 flickor rövades bort från en skola i Chibok i nordöstra Nigeria den 14 april 2014. 57 av dem har lyckats fly.

President Muhammadu Buhari svors in som president i Nigeria i maj i fjol. Då lovade han bland annat att "krossa" Boko Haram innan året var slut.

Den nya filmen, som visats på CNN, är den första som publicerats sedan maj 2014 då ett videoklipp visade ett 100-tal flickor som citerade koranen.

Sammanlagt fördes 276 flickor bort från sin skola i Chibok i nordöstra Nigeria. 57 av dem lyckades att fly.

Tre mödrar till de bortförda och en skolkamrat har bekräftat identiteten på de 15 flickor som syns i den nya videon, vilken uppges ha filmats på juldagen i fjol. Flickorna bär svarta och grå hijab, och i klippet säger de sina namn samt att de fördes bort från Chibok och att alla "mår bra".

Den nigerianska regeringens försiktiga reaktioner efter publiceringen ska enligt en källa ses i ljuset av problem som uppstod när man alltför tidigt tillkännagav samtal med representanter för Boko Haram och till och med ett eldupphör.

– Våra underrättelse- och säkerhetstjänster fick en liknande video i juli förra året, men när de följde spåren i den filmen ledde det ingenvart, säger källan.

Uppgiftslämnaren säger att det vare sig gick att få kontakt med de påstådda Boko Haram-medlemmar som gjort filmen eller information om den tillkommit på uppdrag från gruppens högste ledare Abubakar Shekau.