President Hollande söker världsledares stöd i försöken att stoppa Islamiska staten och dess terrorceller. På onsdagen tog Hollande emot sin tyska kollega i Paris för ett möte om bland annat terrorhoten.

– Jag hoppas att Tyskland kan göra än mer i striden mot Daesh (IS) i Syrien och Irak, sade Hollande på en gemensam presskonferens med Merkel i Paris.

Merkel svarade att hon skulle agera "omedelbart" för att öka stödet till kampen mot terrorn. Insatserna ska också ses som en solidaritetshandling med offren och de som drabbats av terrorattackerna i Paris.

Terrormål

Det fransk-tyska utspelet kom i skenet av de nya uppgifterna om att ytterligare terrordåd hade planerats i samband med dåden i Paris. Mannen som har pekats ut som hjärnan bakom Parisattacken, Abdelhamid Abaaoud, befann sig vid attentatsplatserna mitt under massmördandet. Han ska också ha planerat ett nytt terrordåd bara dagar senare i affärsdistriktet La Defense.

Analyser av mobiltelefondata visar att Abaaoud återvände med tunnelbanan till platserna där terrordåden genomfördes den 13 november, sade den franske åklagaren François Molins vid en pressträff på tisdagskvällen.

På flykt

Efter dåden tros Abaaoud ha uppehållit sig i två dagar i Paris norra förorter innan han med hjälp av sin kusin kunde inkvartera sig i en lägenhet i området Saint-Denis. Där dödades de båda, samt en ännu oidentifierad tredje person, i en polisräd den 18 november.

Belgien har skickat ut en internationell efterlysning efter en man vid namn Mohamed Abrini, 29 år, som uppges ha setts köra en bil med den för Paris-attackerna misstänkte Salah Abdeslam två dagar före terrorhandlingarna. Abdeslam är fortfarande på fri fot.