Han säger att myndigheterna i förra veckan stängde två andra moskéer, eftersom som de misstänks vara plantskolor för islamistisk radikalisering. De moskéerna ligger i Gennevilliers nordväst om Paris och i staden Lyon. Det är första gången som Frankrike har vidtagit sådana åtgärder.

Säkerhetspersonal beslagtog jihadistdokument vid razzian mot moskén och lokaler med anknytning till den i Lagny-sur-Marne. Totalt nio personer sattes i husarrest och ytterligare 22 personer förbjöds att lämna landet, enligt Cazeneuve.

Det har gjorts razzior i 2 235 bostäder och byggnader, 232 personer har gripits och 334 vapen har beslagtagits, varav 34 stridsvapen.

Belgisk polis tog på onsdagen in två personer till förhör i samband med en serie razzior i jakten på huvudmisstänkta för Paris-attackerna, rapporterar AFP.

"I morse genomsöktes fem lokaler i Bryssel-regionen, gällande den pågående federala utredningen om Mohamed Abrini, som är på flykt, och Ahmed Dahmani, som för närvarande är anhållen i Turkiet", sade en federal åklagare i ett uttalande.

Abrini kopplas till en bil som användes i Paris.