Sällan har så många poliser och soldater varit utkommenderade på Paris gator som den senaste veckan. Sedan attacken den 13 november har nästan 300 insatser gjorts i huvudstaden med omnejd. 10 200 poliser och 6 400 soldater är inblandade och prioriterade platser är tågstationer, flygplatser, allmänna platser, regeringsbyggnader och turistattraktioner.

Flera flyganfall

Under ett möte mellan Storbritanniens premiärminister och Frankrikes president beslutades också att insatserna mot IS ska öka.

– Vi kommer att intensifiera våra anfall och vi kommer att välja mål som gör mesta möjliga skada på den här terroristarmén, säger Frankrikes president François Hollande under en gemensam presskonferens med Storbritanniens premiärminister David Cameron.

Enligt Cameron finns en överenskommelse om att intensifiera informationsutbytet med Frankrike och europeiska samarbetspartners. Cameron har också erbjudit Frankrike att använda en brittisk flygbas på Cypern för flygräderna mot IS. För Cameron ger mötet underlag att på hemmafronten argumentera för att bomba IS i Syrien och inte bara i Irak, så som man gör nu.

Eniga ledare

– Jag stödjer å det bestämdaste president Hollandes åtgärder att bomba Isil (IS) i Syrien och jag är övertygad om att Storbritannien bör göra det samma, säger Cameron.

Mötet mellan ledarna är det första i raden samtal under veckan om antiterrorsamarbeten. I morgon flyger Hollande till USA för möte med den amerikanska presidenten Barack Obama och på onsdag träffar han Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Paris. På torsdag slutligen, åker Hollande till Ryssland för samtal med president Vladimir Putin. Putin har efter terrordåden i Paris och efter sprängningen av det ryska flygplanet i Egypten lovat närmare samarbete med de västallierade.

Tidigare under dagen besökte Hollande och Cameron konserthallen Bataclan i Paris, där 90 människor dödades när militanta jihadister slog till den 13 november. Cameron skriver på Twitter att han stod vid Hollandes sida vid besöket. En brittisk man fanns bland offren för terrordådet vid Bataclan.