Lördagens marsch med fler än 10 000 deltagare är den andra på en vecka i Toulouse. Staden var 2012 platsen för ett attentat mot en judisk skola där tre barn och en rabbin dödades av den radikaliserade islamisten Mohammed Merah.

Även i andra franska städer har man demonstrerat på gatorna för att visa sin solidaritet med Paris. I själva huvudstaden fyllde parisarna stadens kaféer för att markera att man inte låter sina liv styras av våldet. Många iakttog en minuts icke-tystnad, rapporterar AFP.

Sjöng Marseljäsen

Utanför restaurangen La Belle Equipe, där 19 människor sköts ihjäl, sjöng en folkmassa i regnet den franska nationalsången Marseljäsen strax innan klockan 21.20, tidpunkten då attacken inleddes fredagen den 13 november.

Fransk polis har släppt sju personer som greps i samband med tillslaget i Parisförorten Saint-Denis i veckan, då minst tre personer dog och 5 000 skott avlossades. Den person som erkänt att han lånade ut lägenheten till två personer från Belgien som "en tjänst" har däremot inte släppts.

Gripen i Turkiet

Samtidigt har turkisk polis gripit en belgisk man med marockanskt ursprung som misstänks ha kartlagt målen för attacken i Paris förra veckan, uppger en turkisk regeringstalesperson. Mannen, 26-årige Ahmet Dahmani, greps på ett lyxhotell i semesterorten Antalya, där han enligt den turkiska nyhetsbyrån Dogan ska ha bott sedan den 16 november.

Två personer från Syrien greps vid en motorväg i närheten, enligt Dogan för att hjälpa mannen över gränsen.