Fakta: Dödsvarm plats

Nationalparken Death Valley innehar världsrekordet för den varmaste temperaturen som hittills uppmätts, 56,7 grader. Noteringen gjordes den 10 juli 1913.

Death Valley ligger i Mojaveöknen i södra Kalifornien och här finns också den lägsta punkten i Nordamerika, 86 meter under havsnivån.

Som namnet antyder är nationalparken känd för sina extrema temperaturer. På vintern kan det bli frostigt och minusgrader medan somrarna är heta och torra med temperaturer runt 50 grader.

Källa: National Park Service

Death Valley är den varmaste och torraste platsen i USA. Men nu har öknen exploderat av färg i en superblomning av en magnitud som senast upplevdes 2005. Besökare från hela världen strömmar till nationalparken för att få en skymt av det ovanliga fenomenet.

– Jag låg och sov, och när jag vaknade fanns det blommor överallt!

Flickan och hennes föräldrar har kört hela natten för att ta del av öknens blomsterprakt och när BBC träffar familjen har hon använt kanariegult pollen som ansiktsmålning.

Det är väderfenomenet El Niño som lett till kraftiga regn under hösten och som bäddat för superblomningen i öknen. Den sällsynta fukten fick miljontals frön som legat vilande i jorden att vakna till liv.

– Jag är så lycklig som får arbeta och bo här. Det är en vacker, magisk plats. Jag vet inte om jag är lika lyckligt lottad när det är 54 grader i juli, men jag kan ta det för att få vara här resten av året, säger parkvakten Abby Wines till CBS News.

Men naturens uppvisning kommer inte att vara för alltid. De flesta blommorna kommer att vissna de kommande veckorna när temperaturen börjar stiga.