Tre är lindrigt skadade och en person som är mer allvarligt skadad har förts till sjukhus med ambulans, enligt polisen.

Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst, säger att allt talar för att det handlar om ett internt bråk inom gruppen på boendet.

– Det finns inget som pekar på någon attack utifrån.

Han säger att polisen har tagit in tio personer som man ska hålla förhör med under natten.

– Vi har plockat in alla som var där när vi var där. Men det innebär inte att vi har lyckats få med alla som var där i samband med bråket. Det kan ha funnits personer som har avvikit från platsen av olika skäl.

Gett och tagit

Men Gustafsson säger att polisen har tagit med fler personer till förhör än det antal som, enligt Alingsås kommuns uppgifter, bodde på boendet.

– Men alla tillhör samma kategori, det vill säga ensamkommande flyktingbarn.

– Det är ingen som kan svara på vem som varit offer eller gärningsman i den här situationen. Även om vi har fått uppgifter om en till två personer som skulle kunna vara gärningsmän så finns det en stor möjlighet att de här personerna kan röra sig mellan rollerna gärningsman–offer. Det har säkert var en typ av bråk där man har gett och tagit, säger Stefan Gustafsson.

Exakt vad som hänt är fortfarande oklart, till följd av språkproblem är det svårt att få fram information. Gustafsson beskriver arbetet som svårt att genomföra och att det har varit upprörda känslor på brottsplatsen.

Inte konfliktdrabbat

Alingsås kommun ansvarar för barnen och säkerheten på boendet.

– Vi har kallat in vår krisledningsstab för att göra en initial bedömning av läget, säger kommunstyrelsens ordförande Joakim Järrebring (S).

Boendet har inte varit konfliktdrabbat, enligt vad som kommit till socialnämndens kännedom.

– Jag har inte hört att det ska ha varit något särskilt och jag brukar alltid bli informerad om det är någonting på gång, säger socialnämndens ordförande Britt-Marie Kuylenstierna (MP).