Fakta: Drömuppdraget

Gabriel Bremler har redan byggt en rad spektakulära legomodeller av kända byggnader och landmärken. Men drömuppdraget är att få bygga en hel stadsdel, redan i planeringsstadiet.

– Redan när kommunen tar fram idéer om hur hela stadsdelar ska utvecklas, det skulle dessutom bli ett väldigt effektivt sätt att kommunicera med medborgarna och få dem att delta. Alla kan kan bidra i idéarbetet genom att själva bygga något i modellen, säger Gabriel Bremler.

Det är en jobbannons med en ovanlig rubrik: "Legobyggare sökes!".

Och det är precis vad det låter som. 25-årige Gabriel Bremler behöver förstärkning till sitt företag i Stockholm, där han bygger spektakulära legomodeller åt olika uppdragsgivare.

– Jag har redan fått in ansökningar, men annonsen har bara legat ute i en dag, säger den unge legoentreprenören till TT.

► LÄS MER:  6 jobb som du inte trodde fanns

Själv har Gabriel försörjt sig som legobyggare de senaste fyra åren. För att kunna bygga lego som proffs bör man självklart ha en lång erfarenhet av legobyggande och vara duktig på att följa instruktioner.

– Man måste också kunna jobba effektivt med stor noggrannhet och ha en stor social förmåga, säger Gabriel Bremler.

Företaget har redan byggt legomodeller åt en rad uppdragsgivare. Bland skapelserna märks bland annat Turning torso i Malmö och Globen i Stockholm. I julas byggde Gabriel Bremer en tre meter hög julgran i ett köpcentrum.

– Jag har även byggt Örebro slott, det var häftigt, säger han.

Till att börja med är jobbet som legobyggare på inhoppsbasis. Men Gabriel siktar på att expandera och hoppas på att så småningom kunna heltidsanställa.

► LÄS MER:  Herman, 25, fixade drömjobbet i New York: ”Det är bara att fortsätta kämpa”