Det berömda filmmonstret Godzilla har utsetts till hersemedborgare och kulturambassadör för stadsdelen Shinkjuku i Tokyo, skriver Time.

I torsdags invigdes den 52-meter höga skulpturen av Godzillas huvud i naturlig storlek, på taket till filmstudion Toho – som ligger bakom den första Godzilla-filmen från 1954.

Besten som i filmer ödelagt flera japanska städer – är landets största filmstjärna och som ny representant för kulturlivet hoppas de locka fler turister till området. Bakom initiativet står Japans premiärminister Shinzo Abe.

Skräcködlan har ett stort symboliskt värde i den japanska kulturen och det sägs att alla de platser som Godzilla förstör i en film kommer att mötas av välstånd i verkligheten. Godzilla ska enligt historien ha vaknat till liv på Stilla havets botten efter att ha muterats av atombombförsök. Godzilla sägs därför symbolisera USA:s atombombningar över Hiroshima och Nagasaki i slutet av andra världskriget.

– Godzilla är Japans stolthet, sade stadsdelsborgmästaren Kenichi Yoshizumi vid invigningen av skulpturen.

Vid ceremonin tog en skådespelare, utklädd till Godzilla, emot hedersdiplomet. Men eftersom hans klor är för grova för att hålla i ett skört papper, fick en representant från filmstudion Toho ta emot diplomet.