I februari när polisen Heidi Loughlin ammade sin första son Tait upptäckte hon ett hudutslag på bröstet. Hon trodde först det var mastit, en bröstböld som inflammerar brösten, skriver express.co.uk på sin webbsida.

Men i september fick 32-åringen beskedet att det var frågan om bröstcancer. Då var hon tre månader in i graviditeten med sitt andra barn.

►LÄS MER:  Kvinnan visste inte om att hon var gravid – födde på sjukhustoa

– När läkaren gick igenom checklistan för bröstcancer konstaterade vi att ingen i min familj haft bröstcancer förut. Jag har alltid levt hälsosamt och varken rökt eller druckit. Nu fick jag antibiotika och fortsatte leva mitt liv, säger hon.

►LÄS MER:  Gravid kvinna blev sötsugen ­– stal tårta

På sjukhuset frågade man om hon ville göra abort för att kunna starta cancerbehandlingen, men det fanns ingen garanti att hon skulle kunna bli frisk. Så Heidi valde att fortsätta graviditeten. Nu tar hon hormonet Herceptin för att kunna stå emot cancern under graviditeten. Nu får 32-åringen en mildare form av cellgifter ända fram till förlossningen. Först därefter kan hon få veta hur farlig hennes cancer är.

►LÄS MER:  Finnen på näsan var cancer: "Önskar att det inte var så synligt"