Det är speciellt med Rosa Skrot

• Kvinnliga instruktörer. Alltifrån dans till thaiboxning står på schemat och alla instruktörer är kvinnor. 

• Styrketräning. Ökad kunskap om hur man gör och bara tjejer i gymmet ska göra att fler vågar testa styrketräning. 

• Inredningen. Det rosa temat i kombination med alla gulddetaljer sätter sin prägel på hela lokalen.

– Vi har inget emot killar men vi vill att det här ska vara ett ställe för kvinnor – tuffa och självständiga kvinnor, säger Camilla Dymling, 32.

Hon har tillsammans med kusinen Sofia Persson, 24, sina mammor och en moster öppnat Rosa Skrot på Södermalm i Stockholm. 

Sofia, som då jobbade som personlig tränare, upptäckte att det fanns ett rosa tjejgym i Los Angeles och Camilla hakade på idén.

– Vi tänkte att vi som kvinnor borde veta vad kvinnor vill ha. Vi har hört om ett ställe i Gävle som vänder sig till tjejer och så finns det cirkelträning för bara kvinnor men inte något komplett gym, säger Sofia Persson.

Med det rosa golvet och de guldfärgade duscharna är det ett gym som sticker ut. Att komma bort från den stereotypa stil som de flesta gym har, ska locka tjejer att våga testa styrketräning.

På sikt vill de öppna fler rosa gym.

– Vi vill att de yngre tjejerna här ska se de äldre kvinnorna som förebilder och inse att träningen inte handlar om att vara pinnsmal, utan att det handlar om att må bra. Jag såg texten ”strong is the new skinny” på en t-shirt och det är exakt så vi tycker.