Ikea har ofta hamnat högt upp på listor när Sveriges och världens bästa arbetsplatser har utsetts, och danskarna har god anledning att rösta för det också.

På flera av varuhusen i Danmark får personal som varit anställd mer än sex månader en hel månadslön i julbonus i år, till följd av ett bra år för företaget i Danmark.

– Den fina omsättningen är tack vare alla våra 329 anställda och jag är glad över att ha så fantastiska medarbetare. Det är alltid personalen som gör skillnaden i mötet med kunden, säger varuhuschefen John Kristian Sørensen till den danska tidningen Stiften, rapporterar Expressen.


►LÄS MER: Ikea-larm: Gäster tömmer buffén i matlådor

Köksbiträdet Kathrine Nørgaard har jobbat på varuhuset i åtta år, och hon uppskattar systemet med en julbonus.

– Man blir mer motiverad och tar i lite extra, säger hon.

Men det är inte bara danskarna som har anledning att vara glada, för systemet med julbonus på Ikea finns även i Sverige, och det fick fullt genomslag 2014. Däremot fungerar det lite annorlunda här, berättar Ikea Sveriges pressansvariga, Daniella Rogosic.

– I Sverige tas beslutet om storleken först i början av december och sedan sker utbetalningen i slutet av januari nästa år, säger hon till Expressen.

Storleken på de anställdas bonus skiftar och relaterar till de mål som satts upp för verksamheten.

►LÄS MER: Polisen: Bluffmejlet från Ikea kan kapa dina kontouppgifter