Abaaoud, uppvuxen i Molenbeek i Belgiens huvudstad Bryssel och med marockanskt påbrå, beskrivs av tidigare klasskamrater som en mobbare och en översittare. Pappan däremot berättar för belgiska medier om en skötsam pojke som efter avslutade studier blev affärsman, men som sedan radikaliserades och förstörde familjens liv. I dag är han en av Europas mest eftersökta män, efterlyst som misstänkt för att ha organiserat terrorattackerna i Paris som krävde 129 människors liv och som förstörde tillvaron för många, många flera.

28-åringen som i en del medier antas vara 27 år, hade redan före attackerna i Paris ett digert cv, skriver nyhetsbyrån AFP. Han har av flera säkerhetstjänster kopplats samman med brott och rekryteringar med extremistiska förtecken. Enligt belgiska medier har han stridit för jihadiströrelsen Islamiska staten (IS) i Syrien. Misstankarna stärks av ett inslag som Sveriges Televisions Agenda visade i vintras.

Skojar om döda

På filmen syns en skäggig Abaaoud i yllemössa raljerande över hur tiderna förändras.

"För hade man jetskis och motorcyklar på släpet och packade det fullt med bagage och presenter under semestern. Men nu med Guds försyn och för Guds skull får vi släpa otrogna, hedningar som strider mot oss och mot islam", säger han.

I det korta klippet syns ett tiotal ihopbuntade kroppar som släpas bakom en pickup.

Duckar polisen

Trots att 28-åringen inte räds rampljus och flera gånger har skrutit om sina bedrifter har han gång på gång slunkit genom säkerhetstjänsternas nät. I februari rapporterades han ha varit i Grekland och uppgifter finns om att han nu är i Europa. Om sin förmåga att ducka polisen säger han:

"Mitt namn och min bild var med i nyheterna överallt, men ändå kunde jag stanna i deras hemland och planera operationer mot dem", säger han enligt IS propagandamagasin Dabiq.