Fakta: Valspurten i USA

Söndagen den 6 november:

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump valtalar i Iowa, Minnesota, Michigan, Pennsylvania och Virginia.

Trumps vicepresidentkandidat Mike Pence framträder i Florida, North Carolina och New Hampshire.

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton valtalar i Ohio och New Hampshire.

Clintons vicepresidentkandidat Tim Kaine kampanjar i Wisconsin.

President Barack Obama talar i Florida.

Även maken Bill Clinton, dottern Chelsea Clinton, vicepresident Joe Biden, senator Bernie Sanders och artisterna Cher och John Bon Jovi framträder i olika delstater.

Måndagen den 7 november:

Donald Trump kampanjar i Florida, North Carolina, Pennsylvania och New Hampshire.

Mike Pence talar i Minnesota, Michigan, Pennsylvania och New Hampshire.

Hillary Clinton valtalar i North Carolina, Michigan och Pennsylvania.

Tim Kaine framträder i North Carolina och Virginia.

President Barack Obama kampanjar i New Hampshire, Michigan och Pennsylvania (tillsammans med Michelle Obama och familjen Clinton).

Valdagen den 8 november:

Trumpkampanjen håller valvaka på hotellet Hilton Midtown i New York.

Clintonkampanjen håller valvaka på Jacob K Javits kongresscenter i New York.

Källa: Presidentkandidaternas hemsidor

Fakta: Opinionsläget inför valet

46,6 procent av USA:s väljare säger sig i nuläget stödja Demokraternas Hillary Clinton medan 44,9 procent vill se Republikanernas Donald Trump som president, enligt ett genomsnitt av aktuella mätningar.

I flera av de viktiga så kallade vågmästardelstaterna, där det står och väger mellan demokratisk och republikansk majoritet och där valet i praktiken avgörs, är det mycket jämnt. I nuläget leder Clinton i Florida, Pennsylvania och Colorado medan Trump har ett övertag i Ohio, North Carolina, Nevada och New Hampshire.

För att vinna valet krävs minst 270 så kallade elektorsröster. I nuläget beräknas Clinton ha stöd av 216 och Trump 164. När det gäller 158 elektorsröster anses opinionsläget vara för jämt för att kunna avgöra.

Källa: Real Clear Politics sammanställning av aktuella opinionsmätningar

Republikanen och läraren Josh Engelherdt är sammanbiten. Tillsammans med sin fru Jordan och parets tvååriga dotter Scarlett väntar han på att få höra Donald Trump valtala på mässområdet Florida State Fairgrounds utanför Tampa.

– Hillary borde sitta i fängelse. Hon har sålt ut vårt land och tjänat på det själv, påstår han.

– Trump är den enda sanna patrioten.

Engelherdt är inte ensam om sin åsikt. Inne i den hangarliknande möteshallen bär många skyltar och t-shirts med budskap som attackerar demokraten Hillary Clinton. Trots den tidiga timmen är stämningen hög. Vågor av jubel går genom åhörarna, plakat med "Latinos för Trump" och "Kvinnor för Trump" hålls upp.

Lovar riva upp

En knapp timme senare ljuder en aria av tenoren Luciano Pavarotti, ett säkert tecken på att affärsmannen är i antågande. Så står han där i talarstolen och öppnar med ett löfte om att sjukförsäkringsreformen "Obamacare" snart kommer att vara ett minne blott.

"Trump, Trump, Trump", skanderar publiken.

Donald Trumps slutplädering till väljarna i den viktiga vågmästarstaten innehåller alla de komponenter han är känd för: Trump hånar motståndaren Clinton som någon som behöver artister som Jay Z och Beyoncé för att fylla en arena. Han lovar att riva upp frihandelsavtal, "slå ut" IS och deportera kriminella papperslösa. Clinton ska brottsutredas – och har inte energi att bli president eftersom hon inte kampanjar i fyra-fem delstater på en och samma dag som han själv, påstår Trump.

Hur enas?

Allt går hem hos de redan frälsta i publiken, varav de allra flesta är vita, och stämningen påminner emellanåt om ett väckelsemöte. Men ilskan hos åhörarna är tydlig.

– Vårt land är i ett förfärligt tillstånd. Och Trumps motståndare är korrupt. Vi har så mycket att städa upp, säger aktivisten Sue Petersen som tillsammans med sina väninnor hejar på Trump.

Liksom många andra TT talar med har hon inget svar på hur USA ska kunna enas om det inte blir den egna favoriten som vinner presidentvalet. Den frågan är svår även för demokraten Hillary Clintons anhängare, som några timmar senare samlas i grannstaden St Petersburg för att höra vicepresidentkandidaten Tim Kaine och rockartisten Jon Bon Jovi spela tillsammans (Kaine på munspel).

– Det blir svårt och det lär ta tid. Vi måste respektera varandras olikheter och förstå att vi alla, trots allt, vill att vårt land blomstrar, säger Sabrina Palmeri Garcia, som jobbar för fackföreningen SEIU.

Mycket jämnt

På scenen, framför en gigantisk flagga, manar Kaine och Bon Jovi demokraterna att skriva historia genom att välja den "mest kvalificerade" kandidaten någonsin. Mary Freeman, biträdande ordförande i Demokraternas kvinnoklubb i Florida, säger att hon inte förstår hur kvinnor kan välja att rösta på Donald Trump.

– Jag har aldrig sett folk vara så arga på varandra som i den här valrörelsen. Jag hoppas att Hillary kan ena oss.

I det brokiga konsertmyllret luftar många sin oro över det jämna opinionsläget. Två dagar före valet har Trump hämtat hem nästan hela det övertag som Clinton hade innan FBI för en dryg vecka sedan meddelade att man återupptar mejlserverutredningen mot presidentkandidaten. Demokratens genomsnittliga ledning är nu enbart 1,7 procentenheter, vilket är ett skäl till att båda kampanjar frenetiskt i främst de jämna vågmästarstaterna. Trump ska till fem delstater på söndagen medan Clinton planerar att tala i två.