Richard Prince är en väl etablerad konstnär och fotograf i New York som gör konst av andra människors Instagrambilder – och tjänar storkovan. 

Med utställningen ”New portraits” påminner han om att det vi lägger ut på sociala medier blir allmängods som fritt kan delas. Och tydligen även säljas. I alla fall i USA.

Det är Washington post som skriver on Prince nya utställning. När han nu sätter upp den tjänar han i runda slängar 750 000 kronor per bild, enligt Vulture.com.

Utställningen visar främst kvinnor, inte sällan i sexuellt utmanande poser. Prince har utan att fråga tagit skärmdumpar från både kändisar och vanliga personers Instagramkonton. Sen har han printat ut dem i tvåmetersformat och hängt upp dem på konstmässan Frieze Art Fair i New York.

Richard Prince har ägnat sig åt såkallad re-fotografering sedan 1970-talet. Han har tagit foton på bilder i magasin, tidningar, reklam. Detta har lett till många upphovsrättsliga tvister genom åren, som dock Prince kommit undan med genom att göra minimala ändringar i sina bilder.

►LÄS MER: Här är emojin som stoppas av Instagram