Förbundskansler Angela Merkel skulle på tisdagskvällen ha varit i publiken på stadion, som rymmer 49 000 åskådare. Arenan utrymdes omedelbart sedan polisen mottagit hotet. Även två nederländska ministrar – försvarsminister Jeanine Hennes och idrottsminister Edith Schippers – hörde till dem som tvingades lämna stadion.

– Vi har fått konkreta indikationer på att ett sprängattentat planerats mot matchen. Vi tar dem på största allvar, sade Hannovers polischef Volker Kluwe i en intervju med tv-kanalen NDR.

Ingen förklaring

Men inrikesminister Thomas de Maiziére ville på en presskonferens inte svara på frågorna om varför matchen ställts in:

– Ni måste förstå att jag inte kan besvara dem. Varför? En del av svaren skulle skrämma befolkningen. En del skulle försvåra vårt framtida arbete.

Något sprängmedel hade sent på tisdagskvällen inte hittats. Inte i en ambulans, som medieuppgifter gjort gällande, och ingen annanstans, meddelade delstatsminister Boris Pistorius vid presskonferensen där han också konstaterade att ingen gripits.

Även centralstationen spärrade av sedan ett misstänkt föremål hittats.

Men strax före midnatt skrev polisen i Hannover på sin Facebooksida att man gått igenom misstänkta föremål men att inga visat sig innehålla sprängmedel. Inte heller det paket, som hittades på ett tåg och sprängdes av säkerhetsskäl, innehöll något farligt.

Avspärrningarna på centralstationen har nu hävts.

Efter terrordåden i Paris i fredags, då Stade de France var en av måltavlorna, var säkerhetsarrangemangen extra hårda vid fotbollsmatchen i Hannover.

Marseljäsen på Wembley

Sedan tidigare var det klart att Belgien av säkerhetsskäl skulle ställa in landskampen mot Spanien, som skulle ha spelats i Bryssel.

Belgiens fotbollsförbund fattade beslutet sedan regeringen avrått från att spela landskampen. Orsaken är att en av de misstänkta terroristerna fortfarande är på fri fot efter dåden i Paris. En belgisk medborgare, som tros befinna sig i Syrien, misstänks vara hjärnan bakom attackerna i Frankrike.

Däremot spelade Frankrike bortalandskampen mot England på Wembley. Säkerhetspådraget var stort runt matchen, förutom många poliser hade 5 000 soldater kallats in. Dessutom fanns delar av det brittiska specialförbandet SAS bland publiken.

Innan matchen inleddes sjöng hemmapubliken med i den franska nationalsången Marseljäsen.