Fakta: Kortegen

Kortegevägen genom Stockholm är 2,7 kilometer lång.

Kortegen är planerad att starta vid 17.25 och beräknas pågå i 25 minuter. Polisens avspärrningar runt kortegevägen är i gång från klockan 16 fram till senast 19.

Prinsparet kommer att färdas i paradkalesch tre, samma vagn som bland annat kronprinsessparet och prinsessparet färdades i vid sina respektive bröllop.

Kaleschen är tillverkad i Stockholm omkring sekelskiftet 1900 och har använts vid i stort sett samtliga bröllop inom kungafamiljen i Stockholm.

Efter månader av förberedelser är det dags. I dag säger de ja till varandra. Vigseln sker i Slottskyrkan i Kungliga slottet och det kommer att bli trångt i bänkraderna då alla familjemedlemmar, inbjudna vänner, politiker, diplomater och andra tagit plats till klockan 16.30.

Men redan i går kväll var många av bröllopsgästerna med på förfesten på Skeppsholmen.  Sofia Hellqvist  och prins Carl Philip bjöd in till sista middagen som ogifta. Festen hölls på Skeppsholmen och över 200 gäster närvarade.

Dessförinnan hade gästerna fått avnjuta en förrätt på rökt hälleflundra med fryst chèvrekräm, fyllda pärlhönsbröst till huvudrätt och bruschetta med jordgubbar, basilika och vit choklad till dessert. För underhållningen stod bland andra Danny Saucedo och Larz-Kristerz från Sofia Hellqvists Älvdalen. De senare ska ha hållit ett framträdande som enligt Aftonbladet var så känslosamt att den blivande prinsessan föll i tårar.

►LÄS MER: Carl Philip och Sofias bröllop är ett pr-jippo