För tre månader sedan drog Sony bort skynket från Playstation 4. På tisdagskvällen, svensk tid, kom svaret från Microsoft i form av nästa generations Xbox.
– Här kommer all din underhållning till liv på ett ställe, säger Microsofts Don Mattrick under presentationen, enligt sajten techchrunch.com.

Microsoft hoppas att den nya konsolen, som fått namnet Xbox One, blir en livsstilsmaskin där användarnas all digital underhållning samlas. 
– Vårt uppdrag har varit att designa och bygga ett allt i ett-system för nästa generations spel, tv och underhållning, säger Don Mattrick. 

Xbox One kommer att vara utrustad med en ny version av Microsoft rörelsedetektor Kinect, vars kamera automatiskt känner igen användaren och loggar in på det personliga kontot. Konsolen kommer till och med att känna av dina hjärtslag.

Ett av konsolens utmärkande drag är att den är helt röststyrd. För att byta från ett spel till att titta på tv behöver du inte göra mer än att säga till. Orkar du inte prata kan du också styra Xbox One med dina händer. 

Microsoft lanserar också en ny "snap"-funktion, som gör att flera aktiviteter kan köras simultant. Du kommer till exempel se en film och surfa på nätet samtidigt.

15 nya spel ska släppas under den nya konsolens första år. Däribland kommer ett specialanpassat Call of Duty kallat Call of Duty: Ghosts. 

Något nytt spel i succéserien Halo visades dock inte upp under presentationen. Stort utrymme gavs i stället åt nyheten att en Halo-inspirerad tv-serie kommer släppas exklusivt för Xbox One. Exekutiv producent för projektet blir ingen mindre än Steven Spielberg.

Xbox One kommer att lanseras någon gång under årets sista fyra månader. Vad maskinen kommer kosta är okänt.