Klicka vidare i bildspelet för att se Corinne Henrikssons fem bästa produkttips för ditt hår. Mer om skönhet hittar du här

Det var lite mer än ett år sedan jag var hos frisören. För precis som många andra har jag frisörskräck. Jag brukar skylla på att jag oftast inte blir nöjd med min frisyr efteråt men egentligen beror det nog på ren lathet. Jag tänker, ”Det går väl lika bra att göra det själv”, när jag egentligen vet svaret. 

– Att klippa och färga sitt hår hemma är upp till var och en såklart. Men vi som jobbar som frisörer har gått en utbildning och är specialister inom färg. Vi vet hur vi ska skapa den look vår kund efterfrågar, säger Corinne Henriksson. 

–   Skillnaden är, när man experimenterar hemma, att man oftast inte klipper sitt hår jämnt, att man använder en trubbig sax som kan skada topparna vilket gör att de lättare klyver sig, att man råkar färga håret i oönskad färg eller att man använder för starka produkter som kan skada det. Sedan kommer man till oss för att få ordning på sitt hår. Men tyvärr leder det oftast till ett dyrare pris eftersom man måste ”rädda” situationen. 

–   Så om anledningen till att man klipper eller färgar håret hemma är för att spara pengar är det ingen bra idé i   längden. 

Det krävs inte så mycket för att håret ska se friskt, välvårdat och fräscht ut. Oftast räcker det att man bara klipper några centimeter av topparna. Annars är en toning ett av de bästa ­alternativen, menar Corinne.

–   En toning går fort att göra och är inte lika stark som en färgning. Den skapar  mer liv i håret samtidigt som den vårdar. Om håret till exempel inte är helt ”friskt” blir det lättare fett och mer statiskt. Men när det är nytonat, precis som ditt hår är nu, håller det sig fräscht mycket längre.