Förra året skrev polisen i Växjö på sin officiella Facebook-sida att de ska börja ta betalt av dem som övernattar i fyllecellen. I år fortsätter skämtvågen, nu ska polisen i Växjö/Alvesta få provision för varje utskriven böter. Anledningen: Polisens löner är för dåliga.

Även polisen i Linköping hakar på bötes-trenden och ska från och med i dag straffa dem som kallar polisen för ”Gris” eller insinuerar att de ska göra något snuskigt med polisens mamma/släkting. Bötesbeloppet kommer att variera mellan 200 till 1200 kronor beroende på hur kränkt polisen i fråga känner sig av uttalandet.

Som ett led i att förbättra synligheten och tryggheten har polisen i Örebro tagit fram ett spännande hjälpmedel – ”uttryckningsglasögonen”. I ett klipp på deras Facebooksida visar de upp de blåblinkande glasögonen som ska ge maximal synlighet, men som mer liknar en accessoar på ett rave-party.

I Lund har polisen infört ett häpnadsväckande system som för gör det möjligt att köra en polisbil genom en smartphone. Från en app i mobilen, ska bilen kunna köras i upp till 70 km/h, man kan även öppna luckan till hunden och slå på blåljus och siren.

Polisen i Nordvästra Skåne tar det ett steg längre. Från och med i dag, 1 april, ska de skicka upp 20 stycken drönare över Helsingborgs innerstad. Tanken är att invånare som behöver hjälp bara ska kunna vinka till sig drönaren och via en mikrofon kunna uttrycka vilket ärende de behöver hjälp med skriver Roger F. Lur på Polisens avdelning för Specialoperationer på polisens Facebook-sida.

Nu återstår att se om polisen gör verklighet av något av de uppseendeväckande förslagen. Men en sak är i alla fall säker. Polisen verkar inte ha problem med fantasin.

Här är Örebropolisens klipp om de nya uttyckningsglasögonen: