Tio i topp – irriterande beteende hos kollegor

1. Jobbar inte tillräckligt hårt, är lata (35 %).

2. Skitsnack, skvaller och intriger (35 %).

3. Saknar teamkänsla (25%).

4. Passar inte tider (24 %).

5. Kan inte fatta egna beslut (19 %).

6. Har synpunkter på allt (18%).

7. Dominanta (17 %).

8. Otrevliga/ oartiga (16 %).

9. Kommer till jobbet när de är sjuka (11%).

10. Stör min arbetsro genom att vara högljudda/ lyssnar på hög musik eller radio (10 %). 

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av Yougov under perioden 17-21 juni 2016. Sammanlagt har 1 511 intervjuer genomförts via Yougovs panel med män och kvinnor 18-74 år. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder, region och röstfördelning vid riksdagsvalet i september 2014. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,5% (procentenheter).

Källa: Yougov

Du spenderar nästan lika mycket tid med dina kollegor som med din familj eller partner. Därför är det inte så konstigt att du stör dig på dem i bland. Enligt en undersökning från Yougov är lathet det vi stör oss allra mest på hos våra kollegor. På delad första plats hamnar även kollegor som snackar skit och skvallrar på arbetstid.

►LÄS MER: Så hanterar du dina jobbiga kollegor 

En av fyra tycker dessutom att personer som inte jobbar för sammanhållningen och teamkänslan på arbetsplatsen är störiga. Arbetskamrater som slarvar med tiden är inte heller populära och hamnar på tredje plats över saker vi stör oss mest på.

Men lite kärlek på jobbet har väl aldrig skadat? I alla fall inte om man ska tro undersökningen. Allra minst stör vi oss på kollegor som är flörtiga.

►LÄS MER: Svenskarna: Det här stör vi oss mest på hos våra grannar