Bilderna vi stör oss mest på

Selfies utan någon koppling till resmålet 25 %

Skärmdump av väderleksrapporten för resmålet 18 %

Böjda ben i solstolen framför poolen  17%

Par som kysser varandra och tar bilden själva  16%

Fötter som sticker upp i sanden  12%

Folk som poserar i badkläder  11%

Handdukar skulpterade som djur och placerade på sängen  8%

Exotiska maträtter  8%

Text skriven i sanden  8%

Folk som poserar med en ortsbo  8%

Folk som hoppar  7%

Folk som poserar framför kända byggnader  6%

Vackra solnedgångar  3%

Källa: eBeach

Undersökningen är beställd av eBeach och genomförd av undersökningsföretaget Norm under januari 2016. Undersökningen har 1 000 respondenter och är statistiskt säkerställd på riksnivå.

Om du funderat över varför din senaste bild från semestern inte fick så många likes som du hoppats på kan det bero på att den irriterade dina följare. Enligt en undersökning gjord av undersökningsföretaget Norm, på uppdrag av online-resebyrån eBeach, finns det många typer av semesterbilder som människor stör sig på i sociala medier. 

– Det handlar nog om en slags avundsjuka, att se att den här personen är på semester men inte jag, säger Tina Sayed Nestius, kommunikationskonsult med inriktning på sociala medier, som tidigare arbetat på Metro. 

►LÄS MER: Man avslöjades av egna semesterbilder på Facebook

Undersökningen, där 1 000 personer svarat, listar tretton typer av semesterbilder som folk irriterar sig mest på. Bilder på böjda ben i solstolen framför en pool hamnar högt upp på listan, liksom par som kysser varandra och tar kort på sig själva. Höga störningsmoment är även foton på text skriven i sanden och bilder på folk som hoppar.  

– Det handlar mycket om att visa upp sig på sociala medier, som att ta kort på sina ben i solstolen. Självklart ska man visa att man är på semester, men på ett schysst sätt, säger Tina Sayed Nestius.

►LÄS MER: Bilder du inte bör lägga upp i sociala medier

Den typ av bild som absolut flest stör sig på är selfien utan någon som helst koppling till resemålet. 

– Då är det ju inte längre en semesterbild, då är det som vilken selfie som helst. Det retar sig folk på för det känns inte äkta. Allt som är onaturligt och för mycket av det goda går bort.