Anna Schori bevakar New York åt tidningen Res. Här är hennes senaste tips om sakerna du inte får missa i staden som aldrig sover. 


​Vårdbada på ett Manhattantak
Gansevoort Meatpacking Hotel. Har du valt våren i New York i stället för i Miami? Du kan fortfarande njuta av utomhusbad på Ganse­voort Meatpacking Hotel. På femtonde våningen ligger en rykande, varm pool under bar himmel med utsikt över stadens silhuett. Gansevoort är annars ett typiskt New York-butikhotell med plattskärmar och egyptiska lakan på rummen och rosa neon­detaljer i lobbyn. Dubbelrum från cirka 2 300 kr/natt.
18 Ninth Avenue (vid 13th Street)
gansevoorthotelgroup.com

►LÄS MER: Här finns den franska själen

Bakverk som lockar
Tablespoon. Tablespoon är ett mysigt lunchställe där alla råvaror som an­vänds är ekologiska och odlade i närområdet. Det är dock bak­verken som lockar mest och de flesta kommer i miniformat, vilket inbjuder till att beställa fler än ett. Du kan också köpa med dig deras kakmixer hem, paketerade i fina plåtburkar med etiketter.
17 West 20th Street 
spoonnyc.com/storefront 

►LÄS MER: Sju tips – det här får du inte missa i Las Palmas

Spana in skyline med en tequiladrink i handen
Alma. Bästa sättet att se staden på är ibland att lämna den. På Almas uppvärmda takterrass kan man ­insupa perfekt utsikt över Brooklyn Bridge och Manhattans silhuett och beställa några av Brooklyns bästa tacos och margaritas. Här förekommer ingen bordsbeställning utan det är bara att vänta i baren på lämpligt bord, med en ”salsa sampler” och något från tequila­menyn.
187 Columbia Street, Brooklyn
almarestaurant.com 

Hitta en unik souvenir
​MoMa. Man behöver inte besöka ­MoMa för att få en av museibutikens eftertraktade souvenirer med sig hem. Centralt i Soho finns en butik på två plan, stilrent fylld med överkomliga konstnärssamarbeten, unika designobjekt och smarta vardagssaker. Vill man dessutom ha en unik New York-souvenir, så finns här bland annat den klassiska papperskaffekoppen i porslin och graffitiinspirerade halsband med NYC tryckt på silverglänsande akryl.
81 Spring Street
​momastore.org 

►LÄS MER: Här är fem pärlor på den turkiska rivieran

Besök en av världens främsta operascener
Metropolitan ­Opera. Att gå och se en föreställning på en av världens främsta operascener hör till en av de bästa New York-upp­lev­elserna. Metropolitan Opera vid Lincoln Center erbjuder djupröda sammetsstolar, kristall­kronor i taket och guld­kanter på det mesta. Och det behöver faktiskt inte kosta skjortan. Om du har möjlighet att hoppa in lite spontant finns så kallade ’rush tickets’ för 25 dollar i stället för ordinarie pris, som ligger på upp emot 300 dollar.
Lincoln Center
metopera.org 

Klassiskt museum i nya lokaler
Whitney Museum of American Art. Konstveteranen Whitney Museum of American Art flyttar ner från stiliga Uptown till coola Meatpacking District, in i nybyggda lokaler, designade av Renzo ­Piano, precis intill the High Line. Öppningsutställningen blir en storslagen show med höjdarna från den permanenta samlingen med amerikansk, modern och samtida konst. ­Missa inte kaféet på översta ­våningen.
99 Gansevoort Street
whitney.org 

►LÄS MER: Enormt urval i Thailands huvudstad

Vegetarisk matfestival
NYC Vegetarian Food Festival. Vegetarisk mat är orubbligt populärt i New York och för femte året i rad har grönsaksrätterna en egen festival, fylld med smakprover, tips, demonstrationer, produkter och uppträdande. Mycket djurkärlek och hampa, men också lansering av statens första vego-vin och öl.
14–15 mars på Metropolitan ­Pavilion 125 West 18th Street
nycvegfoodfest.com