Snösätragränd i Rågsveds industriområde har blivit Stockholms hetaste plats för graffitimålare. Ända sedan fastighetsägarna upplät sina väggar i området, har hundratals sprejmålare samlats i utomhusateljén för att skapa laglig konst, något som Stockholm Direkt var först med att skriva om.

Daniel Rohlin, även kallad ”Soe” är en av initiativtagarna till fristaden och har även varit med att arrangera världens största graffitievent i Sverige – som har premiär i dag.

– Tanken med Spring Remake är at vi haft en tuff vinter och nu startar en ny period genom att göra en ordentlig ”vårstädning”, säger han till Stockholm Direkt.

Under eventet som pågår mellan 17-19 april kommer över hundra utvalda graffiti- och streetart-konstnärer att måla om hela Snösätragränd under en helg, från morgon till kväll. Även dj:s och foodtrucks kommer att finnas på plats och skapa en skön stämning.

– Det här är Sveriges största graffitievent någonsin. Det har aldrig varit så många bokade artister på ett och samma ställe förut, säger Daniel Rohlin.

Några av konstnärerna som kommer, tillhör den första generationens svenska graffitimålare: Puppet, Zappo, Merley, Erse, Gouge, Bruce, News, Mander, Zigg och Disey.

I skrivande stund har väggarna redan börjat målas om, men ovan kan du se ett bildspel av hur väggarna såg ut innan de nya konstverken växt fram.

►LÄS MER: Graffitimålare mobiliserar – ger sig ut och sprejar olagligt