Fakta
Så görs undersökningen

Den 17 november presenteras Sveriges bästa arbetsgivare efter den årliga undersökningen av Universum Global. Arbetsgivarna delas upp i stora (fler än 250 anställda) och medel (färre än 250) men för båda gäller att de måste ha minst femtio anställda varav minst trettio måste svara på frågorna.

Bedömningen utgår från tre kriterier:

Intern identitet: hur bra medarbetarna anser att deras arbetsgivare levererar vad gäller rykte och image, jobbegenskaper, människor och kultur samt ersättning och möjlighet att avancera.

Nöjdhet/rekommendation: hur nöjda medarbetarna är utifrån ett helhetsperspektiv och hur benägna är de att rekommendera arbetsgivaren till vänner.

Lojalitet: hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare.

Läs mer på universumglobal.com

Hela listan
De är bäst

Sveriges bästa arbetsgivare med fler än 250 anställda:

1. King

2. Netlight

3. H&M

4. Svensk Fastighetsförmedling

5. LKAB

6. Grant Thornton

7. Söderberg & Partners

8. Axis Communications

9. Alfa Laval

10. 3

11. WSP

12. Arla Foods

13. Folksam

14. Knowit

15. Sogeti

 

Sveriges bästa arbetsgivare med färre än 250 anställda:

1. Valtech

2. Sentor

3. GodEl

4. Skolpool

5. Stångåstaden

6. Cerberus

7. Zest care

8. Resursteamet

9. Mäklarringen

10. Vaimo

11. Paradox Interactive

12. Euro Accident

13. Quinyx

14. Philip Morris International

15. Centigo

 

Fakta
Netlight knep andraplatsen

Andreas Persson är talent manager på Netlight som sig upp på andraplatsen för bästa arbetsgivare med fler än 250 arbetsgivare. 

Ni ligger på andra plats över Sveriges bästa arbetsgivare – hur ska ni göra för att ta er till första plats?

– För det första är vi otroligt glada att vi kom från ingenstans och placerade oss här direkt. Jag skulle säga att nyckeln för oss är omtanke om varandra, kunden och kvaliteten, så vi fortsätter på den linjen utan att ge vika, säger Andreas Persson.

Nu har Sveriges bästa arbetsgivare 2014 utsetts, och precis som förra året är det King som tar hem titeln för företag med över 250 anställda. Bland medelstora företag är det Valtech som anses bäst – allt enligt en undersökning bland medarbetare. Metro talade med båda företagen för att ta reda på vad som gör dem så förträffliga att arbeta på.

På spelföretaget King – med bland annat det beroendeframkallande Candy Crush på sitt samvete – har det ända sedan grundandet för elva år sedan handlat om långsiktighet. Det är sannolikt en av anledningarna till att de än en gång utsetts till Sveriges bästa (stora) arbetsgivare, säger Lars Markgren, en av grundarna och vd.

- Vi kom med erfarenhet från nittiotalets internetindustri och ville skapa ett företag vi själva ville jobba i. Hur behövde vi göra för att se fram emot att komma in på måndag och tycka att det är kul? Dessutom var vi småbarnsföräldrar på den tiden och visste hur man inte ville jobba, så vi bestämde från början att detta är ingen sprint, det är ett maratonlopp.

I undersökningen, som görs varje år av Universum Global, rankar medarbetarna hur de ser sitt företag i fyra olika kategorier – människor och kultur, jobbegenskaper, ersättning och avancemangsmöjligheter samt rykte och image. De mest populära arbetsgivarna har det gemensamt att de rankas mycket högt i de två första kategorierna.

- Jag har bara jobbat här i tre månader men märkte direkt att det är en väldigt öppen atmosfär här, man får otroligt mycket hjälp och kommer igång snabbt. Här gör man inte individualistisk karriär utan stöttar alla i teamet så att jobbet blir så bra utfört som möjligt, säger Åsa Bredin som är senior director of engineering, och tillägger att ju mer senior man är desto mer förväntas man bidra till teamet.

Som Lars Markgren säger, det är de anställda som är kärnan i verksamheten och allt runtomkring är till för att underlätta för dem.

Samma inställning har man på it-konsultbyrån Valtech, Sveriges bästa medelstora arbetsgivare, det vill säga med under 250 anställda. Verksamhetschefen Per Korpi säger att också hos dem är långsiktighet en strategi som börjar redan vid rekrytering.

– Den största tillgång vi har är oss själva och det vi kan. En av grundbultarna är självförtroendet – dels det egna och dels det kollektiva. Alla ska känna trygghet i att det kan bli fel även om man har gjort sitt bästa. Valtech har en platt organisation, säger han, och alla möten är öppna för alla – även vissa ledningsgrupps­möten. För att avdramatisera och engagera. – Vi har inga särskilda som gör upp planer för hur arbetet ska fungera. Vill man förändra räcker man upp handen och medverkar, helt enkelt, säger Per K­orpi.