”Har du någonsin funderat på vad som händer din katt om den överlever dig? Kommer din familj att ta hand om den? Kommer de att ha tid till den?”

De här frågorna möter man som besökare på Lincolnshire Trust for Cats hemsida, som enligt dem själva är världens enda äldreboende för katter.

I ett stort komplex i utkanten av det lilla samhället Osgodsby, England, samsas uppemot 80 katter. Här kan de njuta av de sista ljuva åren i varandras sällskap. Äldreboendet erbjuder lyx som vissa äldre människor hade kunnat drömma om, så som eluppvärmda sängar och soffor, öppen spis och slutna utomhusområden samt enskilda rum för mindre sociala katter att vistas i, skriver BBC.

Katterna matas med förstklassig mat och individuella dieter tillgodoses. Äldreboendet är dessutom placerat i söderläge vilket ger katterna massor av möjligheter att sola. Förutom det bekväma boendet, finns tillgång till prima vård där personal finns på plats tjugofyra timmar om dygnet.

Många av katterna på hemmet har tidigare varit hemlösa och har av olika anledningar blivit övergivna av sina ägare. Kanske har de blivit för gamla för att ta hand om dem, flyttat utomlands eller helt enkelt tröttnat på sitt husdjur.

Hemmet, som drivs av välgörenhetsorganisationen The Trust, finansieras främst via donationer, men tar även ut en engångsavgift från de ägare som väljer att lämna sina katter på boendet.

Men trots att grundaren Jain Hills, vigt sitt liv åt att ta hand om gamla katter, erkänner hon att hon är mer av en hund-människa.

– Jag har fem hundar hemma, säger hon till BBC.