Vid niotiden anlände hundratals barn, de flesta åtföljda av sina föräldrar, till Kronans skola i Trollhättan. De möttes med kramar och frågor om hur de mår av personal, dels den ordinarie skolpersonalen men också av kuratorer och annan extrapersonal. Eleverna kommer att gå i skolan under fyra timmar. Under tiden är skolan stängd för utomstående och den bevakas av väktare.

Det var fler än 400 elever och personal som återvände till de lokaler där den maskerade och stickvapenförsedde mördaren gick runt och letade efter sina offer.

► LÄS MER: Skolattacken planerades noga – kartlade skolan och elevernas lov

"Barn, elever och personal drabbades på olika sätt och händelserna kommer att påverka oss under mycket lång tid. Trots det som hänt måste vi som kan gå vidare, och vardagen kommer att hjälpa oss att göra det", skriver Trollhättans stad på sin hemsida.

– Det finns barn som har svåra minnen och det kan bli jobbigt för dem att komma tillbaka till de ställen där det hände. Men vi vill göra allt för att skapa trygghet för eleverna, säger kommunens informationschef Peter Asp, till TT.

Pedagoger, kuratorer, psykologer och personal från elevhälsan kommer att finnas på plats liksom skolområdeschefen Birgitta Lundskog och kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund.

► LÄS MER: Löfven om svärdattacken: "En svart dag för Sverige"